aten-logo
flag-bul Български
flag-eng English
aten-logo KVM & Video Products
 
  •  Потребителска кошница:
Стоки: 0 бр.
Отстъпка: 0.00 EUR
Сума без ДДС:
0.00 EUR
КРАЙНА СУМА:
0.00 ЛВ
  •  Навигатор продукти:
 ТЪРСЕНЕ
разширено
търсене
---------------------------------------
 ИЗБЕРИ МОДЕЛ:
---------------------------------------
  •  KVM Справочник:
  • KVM Switches - съвместимост
  • KVM Switches - сравнение
  • KVM Кабели - съвместимост
  •  Случайно избран продукт:
aten 2L-1700
2L-1700:
ATEN Daisy Chain KVM кабел, DB25 M >> DB25 F, 0.6 м
ЦЕНА: EUR 4.50
1. ** Как да стана дистрибутор? **
2. ** Загубени име и парола за дилърската секция? **
3. Какво е KVM превключвател?
4. Какво е KVM Extender?
5. Какво е Video сплитер?
6. Каскадно свързване и Daisy Chaining?
 

** Как да стана дистрибутор? **
Обадете се на телефон 02 / 816-49-11 или изпратете запитване по електронната поща на адрес: info@comelsoft.com
нагоре
** Загубени име и парола за дилърската секция? **
Обадете се на телефон 02 / 816-49-18 или изпратете запитване по електронната поща на адрес: v.vassilev@comelsoft.com
нагоре
Какво е KVM превключвател?
KVM (Keyboard-Video-Mouse) превключвателите са изключително полезни устройства позволяващи управлението на множество компютри от един монитор, една клавиатура и една мишка. Те спестяват работно пространство и разходи за отделни монитори, мишка и клавиатура и са отлично решение за потребителите, които трябва да обслужват множество машини - особено за системните администратори.

kvm scheme


Един типичен KVM превключвател има съответния брой входове (2, 4, 8, 12, 16) за свързване на мишката, клавиатурата и монитора (те могат да бъдат отделни или обединени в един куплунг в зависимост от устройството), и изходи за клавиатурата, мишката и монитора, които се използват като конзола.
KVM устройствата са изключително разнообразни - някои от тях предлагат емулиране на клавиатура и мишка - което означава че всички свързани машини могат да се стартират едновременно (например при прекъсване на електрическото напрежение).
Превключването между компютрите може да става ръчно - чрез бутони на устройството или автоматично - чрез клавиатурна комбинация или на определен времеви интервал (изключително полезно при големите системи за компютърно видеонаблюдение).
Някои от устройствата имат OSD менюта и RackMount кутии за монтаж в шкафове, съществува и възможност за каскадно свързване на няколко превключвателя, което увеличава броя на управляваните компютри.
Връзката с машините е изключително проста - необходими са съответния брой удължителни кабели за видеото, мишката и клавиатурата и един комплект такива кабели за връзка с клавиатурата, мишката и монитора

нагоре
Какво е KVM Extender?
KVM Extender е комплект от 2 устройства - приемник и предавател, позволяващи управлението на компютърна система отдалечено през мрежов кабел. В зависимост от кабела, разстоянието може да е различно, с типичното Cat. 5 окабеляване то е от порядъка на 100 - 110 м. Предавателят има куплунзи, към които посредством удължителни кабели се свързват портовете за клавиатура, видеокарта и мишка на компютъра плюс RJ-45 куплунг за връзка с приемника, който има същите куплунзи, но към тях се свързват клавиатурата, мишката и монитора.

kvm extender

нагоре
Какво е Video сплитер?
Видео сплитерът (или Video Distributor) е устройство, което позволява видеосигналът от един компютър да бъде показван едновременно на няколко монитора - 2, 4, 8, 16...
Полезно решение за презентации и охранителни системи.

нагоре
Каскадно свързване и Daisy Chaining?
Съществуват 2 метода за разширяване на KVM капацитета с допълнителни превключватели - каскадно свързване и Daisy Chaining (метод на маргаритката).

I. Каскадно свързване

cascading

Каскадното свързване е метод за добавяне на допълнителни превключватели към KVM инсталацията. То включва използването на CPU порт от родителския превключвател (на горната схема, родителски е превключвателя, който се намира над друг превключвател) и включването му към конзолния порт на следващия (подчинен) превключвател по веригата. С използването на няколко подчинени превключвателя след родителския, ефектът е подобен на начинът по който водата минава по една водна каскада. Каскадното свързване може значително да увеличи броя на компютрите, които могат да бъдат управлявани едновременно, но всеки родителски превключвател губи по един CPU порт за всеки подчинен такъв свързан към него.

II. Daisy Chaining

daisy

Daisy Chaining методът е друг начин да увеличите капацитета на Вашата KVM система. В този случай, KVM превключвателите се свързват заедно във верига, подобно на начина по който децата правят верига от маргаритки свързвайки цветчето на всяка маргаритка с края на дръжката на друга. Първият свързан по този начин превключвател се нарича Главен (Master) а всички останали - Подчинени (Slave). В типичната daisy chain конфигурация, общият брой на конзолите се увеличава с всеки добавен превключвател, а конзолата на Master устройството може да управлява и всеки от компютрите свързани с подчинените устройства. Daisy Chaining свързването спестява CPU портове на участващите във веригата превключватели използвайки за връзка специалните Chain In и Chain Out портове на всеки превключвател.

нагоре
 
© 1997 - 2019, Comel Soft Multimedia, Ltd. All Rights Reserved.  LAMP Site.  WebDev: V. Vassilev